Re-integratie

FIT FOR THE JOB (GEMEENTE ROTTERDAM)
Fit for the Job is een programma voor de gemeente Rotterdam waarin we mensen in de bijstand of de WW helpen met het verbeteren van hun leefstijl.

Gezonde leefgewoonten met goed sport- en beweeggedrag verbetert het toekomstperspectief. Wij zorgen ervoor dat de deelnemers fysiek laargestoomd worden voor werk en fit blijven.

SPC Rijnmond - Reintegratie - Caldric

Meedoen in de maatschappij staat hier centraal. Om dit doel te bereiken, pakken we vele factoren aan. Deze aanpak richt zich op; voldoende bewegen, gezonde voeding en leefstijl en participeren in de samenleving.

Informatie
Wil je meer informatie of een offerte? Vul onderstaand formulier in.

Klik hier voor het formulier.

Het (succes) verhaal van: Caldric!

'Binnen 3,5 maanden 23 kilo afgevallen'

Ik ben Caldric, ik ben 30 jaar oud. Afkomstig uit Curaçao, woon nu in Rotterdam.

SPC Rijmond - Reïntegratie Caldric
SPC Rijnmond - Reintegratie - Caldric
SPC Rijnmond - Reintegratie - Caldric

Door het traject ‘Fit For The Job’ heb ik weer gemerkt hoe fijn structuur hebben is, op tijd komen en gelijk de dag goed beginnen is. Niet alleen het bewegen deed mij goed, maar ook het leggen van sociale contacten hebben me goed geholpen.

Ik ben al best veel fgevallen, ongeveer zo’n 23 kilo in 3,5 maand, niet alleen door te bewegen, maar ze helpen mij ook met mijn voeding. Binnen het traject krijg je les over voeding, wat er goed is en wat er minder goed is.

Ook ben ik meer te weten gekomen over hoe mijn lichaam in elkaar zit en hoe ik mijn levensstyle hierop kan aanpassen. Dit heeft mij zeker geholpen met afvallen. Ik heb aangegeven bij de gemeente dat ik sporten heel leuk vind, mijn werkcoach heeft mij doorverwezen naar het sporttraject ‘Fit For The Job’ van SPC Rijnmond. 

Bij het traject heb ik kennisgemaakt met een andere manier van sporten wat beter is voor mijn lichaam. Hier zijn verschillende onderdelen aanbod gekomen, namelijk: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid, maar ook dingen zoals samenwerken en hoe ik dit kan toepassen voor als ik weer ga werken.

Ik wilde graag aan de slag ls productiemedewerker, SPC Rijnmond heeft mij hiermee geholpen. Dankzij hun heb ik nu een baan bij een productiebedrijf. Ik zit daar nu in mijn proefperiode, mocht het van beide kanten positief blijven, krijg ik een contract voor een bepaalde tijd.

Ik zou iedereen aanraden om aan dit traject mee te doen.

Neem contact op met je werkcoach en dan zie ik je snel!

SCHRIJF JE VANDAAG IN...

EN WORD OOK LID VAN ONS UNIEKE BEWEGINGSCENTRUM

SPC Rijmond - logo SPC wit

Het Sport Performance Centre Rijnmond is het eerste sportcentrum in Nederland waar bewegen centraal staat.

Scroll naar boven