Looptechniek

De juiste looptechniek is essentieel voor een efficiënte en blessurevrije sportervaring. Begin met een goede houding: houd je rug recht, ontspan je schouders en kijk vooruit. Zorg ervoor dat je armen in een hoek van 90 graden zijn en beweeg ze soepel heen en weer, niet te hoog.

SPC Rijmond - Looptechniek

Stamp niet te hard op de grond, maar maak gebruik van een soepele, rollende beweging van je voet van je hiel naar je teen. Dit helpt schokken te absorberen en vermindert de belasting op de gewrichten.

Houd een gelijkmatig tempo aan en vermijd zijwaartse
bewegingen. Land met je voeten onder je lichaam, niet te ver voor je. Houd je knieën licht gebogen om de impact op je gewrichten te verminderen.

Regelmatige oefeningen en bewustwording van je looptechniek dragen bij aan een plezierige en gezonde looptechniek.

Een goede looptechniek is belangrijk voor blessurevrij en efficiënt hardlopen. Houd een rechte rug, ontspan schouders, en kijk vooruit. Houd je armen in een hoek van 90 graden en beweeg ze soepel mee. Land licht op de voet, met een rollende beweging van hiel naar teen.

Vermijd zijwaartse bewegingen, houd een gelijkmatig tempo aan. Luister naar je lichaam en pas de techniek aan indien nodig. Regelmatige oefening en bewustzijn dragen bij aan een gezonde looptechniek.

SCHRIJF JE VANDAAG IN...

EN WORD OOK LID VAN ONS UNIEKE BEWEGINGSCENTRUM

SPC Rijmond - logo SPC wit

Het Sport Performance Centre Rijnmond is het eerste sportcentrum in Nederland waar bewegen centraal staat.

Scroll naar boven