Stop met roken, kom in beweging

Onder het motto ‘Quit and Move’ helpt SPC Rijnmond, in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis, mensen bij het stoppen met roken. Uiteraard combineren we het stoppen met in beweging komen.

Ga sporten en vergeet die peuk. Andere gewoonte, zelfde effect!

Sporten zorgt voor dezelfde feel good als een sigaret. Daarom bestaat dit programma niet alleen uit het uitmaken van de laatste sigaret, maar ook is het van belang om voor afleiding te zorgen en in beweging te komen.

Een van de gevolgen van stoppen met roken is dat het gewicht van mensen vaak toeneemt. Dat komt omdat de peuk er niet meer is en een andere manier van afleiding wordt gezocht. Meer eten wordt dan vaak gebruikt als uitweg.

Om dat te voorkomen kies je er bij een traject van het Maasstad Ziekenhuis en SPC Rijnmond voor om in beweging te komen. Afhankelijk van je conditie kan dat variëren van wandelen tot hardlopen en van boksen tot krachttraining. Alles is mogelijk.

Hoe werkt het?

Wist u dat 70% van de rokers die op eigen kracht stoppen aan het einde van de tweede week terugvallen in het rookgedrag. De kans op terugval is aanzienlijk minder met begeleiding. Daarom adviseren wij u om onder begeleiding te stoppen met roken. Dit kan rechtstreeks bij SPC Rijnmond of vanuit het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis.

Stap 1: Stoppen met roken
Dit is de belangrijkste stap. U stopt met roken of u gaat stoppen. Vanuit het Maasstad Ziekenhuis wordt u begeleid in dat proces.

Stap 2: Kom langs bij SPC Rijnmond
In het Maasstad Ziekenhuis wordt u gewezen op het nut van sporten en bewegen. U wordt doorverwezen naar SPC Rijnmond.

Stap 3: Kom in beweging
We bespreken samen wat voor soort programma van bewegen en sporten het beste bij u past en gaan zo snel mogelijk aan de slag.

Stap 4: Hoe gaat het?
Houdt u het bewegen vol? En nog belangrijker: houdt u het stoppen vol? Door geregeld met elkaar in gesprek te gaan, weten we hoe het stoppen bevalt en of het naar wens gaat. Eventueel verwijzen we u terug naar uw coach in het Maasstad Ziekenhuis.

Voor meer informatie over begeleiding in het stoppen met roken vanuit het Maasstad Ziekenhuis klikt u op deze pagina.

 

Contactgegevens:

Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam
010-2108775

 

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 tot 14:00 uur

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam
010-2108775

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 tot 14:00 uur