Social Return

Bij Social Return creëren we werkgelegenheid voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Ook SPC Rijnmond heeft ervaring in het meewerken en meedenken in dit soort trajecten.

Hoe werkt Social Return?

De laatste jaren staat duurzaamheid steeds hoger op de agenda. Bedrijven nemen maatregelen met betrekking tot de uitstoot van CO2 of kijken naar energiebesparende maatregelen. Ook Social Return is een vorm van duurzame ontwikkeling, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam worden voorbereid op hun nieuwe baan en blijvend aan de slag gaan.

Stel een bedrijf, instelling of overheidsorganisatie besteedt een klus ter waarde van een bepaald bedrag uit aan een opdrachtnemer. Een bepaald percentage van dat bedrag dient vervolgens besteed te worden aan Social Return.

De opdrachtnemer gaat aan de slag met de klus door zijn reguliere medewerkers in te zetten. Tegelijk gaat hij op zoek naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om die ook deel te laten nemen aan de klus. Zo manier doen deze mensen relevante werkervaring op en vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt.

Rol van SPC Rijnmond

Voor sommige bedrijven is het een investering om het gewenste resultaat binnen een traject van Social Return te bereiken. Om het beoogde doel te behalen wordt veel van een organisatie gevraagd en is ervaring nodig. Vaak ontbreekt het hieraan. Daar vervult SPC Rijnmond een belangrijke rol in.

Wij kunnen ondersteuning bieden in het opzetten van een traject voor Social Return. Wij kan de potentiële werknemer helpen voor te bereiden op hun toekomstige ‘baan’. Dit doet SPC door een trainingstraject aan te bieden en mensen daarmee voor te bereiden voor een baan. Het mentale proces speelt daarbij ook een belangrijke rol. De impact is bijvoorbeeld groot wanneer iemand na jarenlang thuis te hebben gezeten, weer in het arbeidsleven terecht komt.

Wij doen dit door niet alleen door mensen te trainen, maar ook door met ze in gesprek te gaan en ze te motiveren. Uiteraard doen wij dit altijd in volledige samenwerking met het bedrijf.

Meer informatie

Informeert u voor de mogelijkheden eens geheel vrijblijvend. Wij helpen u graag bij projecten rondom Social Return. Stuur een e-mail naar info@spcrijnmond.nl of bel via 010 – 210 87 75.

 

Contactgegevens

Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam
010-2108775

 

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 tot 14:00 uur

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam
010-2108775

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 tot 14:00 uur