“Wapen jezelf tegen het zware werk in de havens”

SPC Rijnmond en het Rotterdamse sjorbedrijf ILS gaan samen werken aan een gezond en vitaal bedrijf. ILS werkt al enkele jaren samen met ons beweegcentrum, maar de samenwerking gaat geïntensiveerd worden.

Zodra medewerkers fysieke klachten ervaren melden ze zich bij de bedrijfsarts en die stuurt ze door naar SPC Rijnmond om erger te voorkomen. “Je moet denken aan rug-, nek-, schouder- en knieklachten”, zegt SPC-directeur Errol Esajas. In het personeelsblad ‘Anpakken’ van december besteedt ILS aandacht aan de samenwerking met SPC. Aanleiding is een bezoek van de ondernemingsraad onlangs aan ons centrum.

Helemaal nu de winter voor de deur staat is het belangrijk dat medewerkers fit en gezond zijn, zegt de directeur van ILS, Gerard Baks, in zijn voorwoord van het personeelsblad: “Met lange nachten, regen, ijzel en veel wind is het noodzaak alert te zijn en extra op te letten.”

‘Havenwerkers zijn topsporters’

Werken bij het sjorbedrijf is volgens SPC-directeur Esajas dusdanig belastend dat het belangrijk is jezelf te wapenen: “Wij hebben ervaring met het begeleiden van topsporters in onder andere tennis, voetbal en atletiek. De atleten moeten veel fysieke arbeid leveren, net als de mensen van ILS. Havenwerkers zijn ook topsporters.”

Bericht gaat verder onder foto.

 

Errol Esajas is op bezoek geweest bij ILS in de Rotterdamse haven: “Je moet geen hoogtevrees hebben, kan ik je vertellen. Ik moest schepen op en wankele trappen beklimmen”, waarmee hij het belang van een goed ontwikkeld lichaam benadrukt.

‘Slimme samenwerking’

Hij heeft geproefd van het sjorren wat de medewerkers van ILS doen: “Ik moest een grote stang dwars neerzetten. Daar moest ik echt veel kracht voor zetten. Als je dat de hele dag moet doen, wekenlang, maandenlang… Ik vind het heel slim dat ILS met ons in zee gaat, omdat ze weten wat wij op dat gebied kunnen betekenen voor de medewerkers”, aldus Esajas.

Een recent voorbeeld van de reeds vruchtbare samenwerking is Marcel van den Hoff, medewerker van ILS. Hij viel maar liefst 80 kilo af. Meedoen aan onze programma’s zorgt ervoor dat je veiliger werkt, alerter wordt, beter beweegt en je voelt je fitter en gezonder.

Klik hier om het volledige artikel in het personeelsblad van ILS te lezen.

Bent u na dit verhaal ook enthousiast geworden en wilt u dat de medewerkers van uw bedrijf ook fitter en gezonder worden? Neem dan contact op met SPC Rijnmond. Stuur ons een e-mail via info@spcrijnmond.nl of bel ons op 010-2108775. Wie weet kunnen we dan snel aan de slag.

 

Contactgegevens

Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam
010-2108775

 

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 tot 14:00 uur

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam
010-2108775

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 tot 14:00 uur