Fitheidscheck senioren: “Geweldige resultaten”

Het programma Bewegen voor Senioren bij SPC Rijnmond heeft in een half jaar tijd schitterende resultaten geboekt. “Ik zie goede verbetering en daar ben ik heel blij mee”, zegt trainster Anoeschka Daans. Ook SPC-directeur Errol Esajas staat verbaasd: “Ik vind het geweldige resultaten.”

Na de ochtendtraining donderdag kregen de aanwezige ouderen een algehele fitheidscheck. Met behulp van allerlei testjes kregen ze op een scorekaart onder andere hun gewicht en BMI te zien. Ook werden de lenigheid, knijpkracht en het vetpercentage bepaald.

“Zeker de knijpkracht is bij iedereen verbeterd”, zegt Daans over de senioren die al ruim een half jaar bij SPC trainen. “Ook het gewicht en de BMI zijn flink naar beneden gegaan. Daar zijn de deelnemers zelf ook heel blij mee.” 

Bericht gaat verder onder foto

 

Esajas voegt toe dat een van de deelnemers meer dan 10 kilo is afgevallen. Hij noemt ook het mentale voordeel van de trainingen: “Een van de deelnemers heeft veel meer plezier in haar leven sinds ze hier traint.” Daans kan dat alleen maar beamen: “Ze vinden het fijn om te trainen, ze hebben het naar hun zin. De groepen worden ook steeds socialer, ze vangen elkaar op en ze zijn er voor elkaar. Ook blijven ze na afloop hangen en drinken ze nog wat.”

De trainingen voor senioren bij SPC zijn gericht op het verbeteren van hun algehele fitheid. Steeds meer mensen zien het nut daarvan in. De afgelopen maanden heeft SPC steeds meer senioren verwelkomd en zijn er meer trainingsmomenten opgezet, omdat het niet meer in één groep paste.

Wilt u ook meedoen met Bewegen voor Senioren bij SPC Rijnmond? Kijkt u dan eens op onze speciale pagina voor meer informatie of kom langs.

 

Contactgegevens

Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam
010-2108775

 

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 tot 14:00 uur

 

 

 

 

 

Contactgegevens:

Sport Performance Centre Rijnmond
Reitdiep 1, 3077 AZ  Rotterdam
010-2108775

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
zaterdag en zondag van 9:00 tot 14:00 uur