Sporten met een beperking

Sporten met een beperking
Sport is mooi, sport is belangrijk, sport levert veel op. Het is fantastisch om te doen en brengt vooral ook veel plezier en ontspanning. Het is daarom fijn dat mensen met een beperking dit bij SPC Rijnmond ook kunnen ervaren. Mensen met een lichamelijke beperking en mensen met een verstandelijke beperking trainen bij SPC Rijnmond.

Onze trainers hebben de nodige ervaring met het op maat maken van trainingen voor mensen met een beperking. Vaak geven we 1-op-1 trainingen, zodat de sporter de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Tijdens een intakegesprek kijken we wat past bij de sporter en welke mogelijkheden er liggen. In al onze trainingen richten we ons het verbeteren van coördinatie, lenigheid, uithoudingsverhogen, kracht en snelheid. Dit doen we ook bij mensen met een beperking. Daarnaast is plezier in het bewegen belangrijk.

De trainingen kunnen gefinancierd worden vanuit het Persoonsgebonden budget (PGB) budget.

Vragen?
Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in: .

Senioren

Senioren
Bij SPC Rijnmond vinden wij het belangrijk om ook op latere leeftijd fit en vitaal te blijven. Een soepel lichaam zorgt voor een heldere geest. Daarom verzorgen wij specifieke trainingen voor ouderen. Tijdens de trainingen leren wij u beter en efficiënter bewegen. Daar heeft u ook in het dagelijks leven veel voordeel van.

Tijdens al onze trainingen richten we ons op het verbeteren van coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Dus ook voor de senioren, ieder op zijn eigen niveau. Het belangrijkste is in beweging komen en dit samen doen met andere senioren.

Wist u dat?
• Bewegen een positief effect heeft op uw gezondheid en het de kans op chronische ziekten verkleint?
• Bewegen zorgt voor een beter humeur, een betere nachtrust en een scherper geheugen?
• Samen bewegen zorgt dat u zich minder eenzaam voelt. Het is ook nog eens gezellig en samen houdt u het makkelijker vol.

Onze trainingen voor senioren zijn groepslessen van een uur. Tijdens de trainingen doen we oefeningen die u in het dagelijks leven helpen, zoals opstaan van de bank, iets uit het keukenkastje pakken, sokken aan doen, boodschappentassen dragen of een kleinkind optillen. Door te trainen kun je er beter in worden, op elke leeftijd. Daarnaast zijn de trainingen bij SPC gezellig, zo is er altijd tijd voor een praatje en aandacht voor elkaar.

Kosten
1 keer in de week trainen kost € 13 per maand.
2 keer in de week trainen kost € 26 per maand.

Tijden
Kijk voor de tijden op www.spcrijnmond.nl/rooster.